Despre noi

InfoBIZ este un proiect de suport informațional și gestiune riscuri comerciale dedicat prioritar antreprenorilor și investitorilor. InfoBIZ este o direcție strategică realizată de INCASO și INFODEBIT, care oferă posibilitatea creșterii afacerilor prin prisma conceptului ”Comerț responsabil”.

InfoBIZ dezvoltă cultura antreprenorială bazată pe analiza riscurilor comerciale și financiare ale partenerilor de afaceri precum și creșterea vânzărilor prin utilizarea creditului marfar. Partenerii care se cunosc, care au o transparență financiară, pot beneficia de avantajele utilizării creditului marfar și crește vânzările. Așa cum vânzările cu plată amânată (utilizarea creditului marfar) conțin un anumit nivel de risc financiar (riscul ca marfa livrată să nu fie achitată in termenii conveniți), Vânzătorul are o necesitate vădită de a cunoaște cine este partenerul, pe cât de stabil el este din punct de vedere economic și financiar. Iar dacă cunoști cine este partenerul, mai ușor găsești soluții convenabile de a dezvolta un parteneriat durabil.
 
InfoBIZ oferă acces la informațiile economico-financiare ale întreprinderilor din Moldova: rapoartele financiare declarate, analiza indicatorilor economico-financiari, Business Scoring, date din registrele guvernamentale privind organizarea companiei, activele imobiliare și transporturile deținute, datorii față de bugetul public si alte informații relevante. Toate aceste informații permit antreprenorilor să ia decizii calculate atunci când oferă credite marfare sau avansuri comerciale partenerilor de afaceri. Este bine cunoscut cât de minuțios este analizată o companie când solicită un credit bancar, pentru ca instituția care oferă creditul să diminueze la maxim riscul de neplată al debitorului, însă au oare suficiente instrumente înseși companiile pentru a lua așa decizii – acuma da. InfoBIZ conține toate informația necesară pentru a înțelege acest risc de neplată în mod simplu și accesibil. Cu InfoBIZ orice companie are acces la instrumente eficiente de analiză financiară, instrumente ce permit să-și crească afacerile prin comerț responsabil.

INCASO – partenerul InfoBIZ care oferă soluții de gestiune a creanțelor comerciale care nasc din creditul marfar, de la securizarea creanțelor până la recuperarea lor integrală.

INFODEBIT – partenerul InfoBIZ care oferă acces la date primare despre companii, conținute în registrele guvernamentale precum și acces la istoriile de credit.

© Infobiz 2021